Meny 

 

nyheter

 

Rasetreff for skotsk terrier, lørdag 17. september 2016

 

                    

Et helt fantastisk sensommervær møtte 15 skotteentusiaster til rasetreff i Bamble. Flere hadde kommet langveisfra, de med lengst reisevei helt fra Bergen, og flere fra hovedstadsregionen.

Treffet startet med en hyggelig spasertur fra Steinvika i Langesund ut til Tangen Fort. Resten av ettermiddagen ble tilbragt i raserepresentantens hage i Surtebogen. Der hadde han, men hjelp at Barbro S Andersen og Carl-August Bodenhagen, satt opp et partytelt og dekket et lekkert høstbord.Stemningen var god rundt bordet da mat og drikke ble servert. Under sekvensen med deilige kaker og nytrukket kaffe gikk ordskiftet fritt da medlemmene diskuterte de seks innkomne sakene – som medlemmene selv hadde innsendt til drøfting i forveien.

De fleste hadde med seg hver sin skotske terrier, flere mer enn bare en. På dette treffet hadde man gleden av å oppleve ikke mindre enn fire valper, hvorav tre av dem lekte fritt i en valpebinge i Peters hage store deler av ettermiddagen.

 

 

                                10 års Jubileum

        Open Show for Skotsk Terrier på Mule Varde

                                         i bilder.

 

Endelig var jubileums dagen her og den startet med flott sol -  det var fare for en veldig varm dag.  Det ble heldigvis litt lettskyet, hvilket var aller best for hundene og alle besøkende.  Ikke plagsomt varmt og ikke vått for de 26 påmeldte skotter, derav 8 hunder fra våre gode venner i Sverige.

Dommer i år var Carol Annan, som har sin meritterte Kennel Lomondview i Skottland. Hun er en dommer som nyter stor respekt over hele verden og vi var kjempeglade for at hun takket ja til å komme til vår jubileum. Mette Tufte deltok som dommer-elev.

Det ble servert gratis bløtkake med kaffe og salget av pølser og vafler gikk unna. Det var en trivelig stemning rundt ringen hele dagen og vi i utstillingskomiteen håper alle reiste hjem med fine kritikker, fornøyde med premier og hadde hatt en flott dag.

Det var en dag tilegnet kjærlighet og entusiasme for skottene våre. Dette ligger også til grunne for  at vi ønsker dere velkommen til neste års Open Show.

Vi håper at enda flere av dere der ute vil melde dere på  -  vi vil ha minst 20 norske skotter påmeldt !

Vi sees !                          

  

                          2015 vinner av Cruft´s.

 

86 år etter siste gang en Skotsk terrier vant verdens største hundeutstilling i Storbritannia, Crufts, er det igjen en Skotte som ble Best in Show. McVan`s To Russia With love eller Knopa, gikk av med seieren. Handlet av Rebecca Cross, eiet av russiske Marina Khenkina og oppdrettet av Vandra Huber og Michael Krolewski fra kennelen McVan`s Scotties som ligger i staten Washington, USA.

 

                         

 

En fantastisk prestasjon på en hundeutstilling som startet i 1891 og har blitt den største og mest prestisjetunge hundeutstillingen i verden. I år deltok 22000 hunder og 2995 utenlandske hunder fra 45 land. De ypperste representantene for sine ulike raser konkurrer. Knopa gikk til topp av alle disse! En meget bereist og utstillingsvant hund så ut til å ta seieren med den fatning som ligger til rasen Skotsk terrier. Noe kommentatorene til live-sendingen også pekte på, at Knopa oppførte seg med stor selvsikkerhet, verdighet ,og det så nesten ut som hun lurte på hvorfor dommeren så på andre hunder enn henne.

 

Rebecca Cross forteller at Knopa som de fleste skotter, elsker å jage ekorn og er venner med alle som har en godbit til henne. En Skotte som elsker spotlyset i utstillingsringen og alltid gir 100%, noe man ser i hennes merittliste. Knopa ble beste Skotske terrier i USA i 2013 og 2014. Hun var topp 3 terrier i USA i 2014 og ble best i rasen Skotsk Terrier på Westminster Dog Show 2014, USA sitt svar på Crufts.

 

Sist en skotte vant Crufts var i 1929, og da var det Heather Necessity eiet av Mr. Robert Chapman som stod for seieren. At det skulle ta 86 år før Skottlands nasjonalhund og rasen som er opprinnelsen til flere av terrier- rasene er oppsiktsvekkende, men kanskje en utfordring til alle skottefolk.

Denne hunden ble født i 1927, og var eid av den berømte skotske kennelen Heather, den gang drevet av brødrene Robert og James Chapman, som på dette tidspunkt hadde overtatt kenneldriften etter deres far, som startet det hele rundt det forrige århundreskiftet.
Necessity ble far til hele ti championsønner, hvorav fem av disse ble BIS-vinnere.
Det er vel allment akseptert at Necessity sterkt preget sitt avkom: Den 'nye' og ettertraktede typen skotte, var noe svært mange ville ha.

 

                     

 

                                 Mule Varde 2014.

       

Lørdag den 24 mai 2014 ble det arrangert openshow for skotsk terrier på Mule Varde i Porsgrunn kommune. En nydelig kulisse for en morsomt og hyggelig hundeutstilling. Dommer i år var finske Veli-Pekka Kompumäki fra kennelen Perhaps. 25 skotter var påmeldte, 9 hanner og 16 tisper. 3 møte ikke. (Resultater ligger under kategori; Utstilling)

Arrangementskomiteen hadde gjort en fantastisk jobb, med et fullpakket premiebord, nyslått gress i utstillingsringen og kiosktelt fylt med kaffe, nystekte vafler, kaker og ikke minst pølser.

Det var et fantastisk syn når skottene og deres eiere inntok området. De satte opp sine trimmebord, børster og kammer kom frem. Skotter i sort, brindle, og hvete var å se over alt. Selv om konkurranse instinkter både var tydelig hos hundene og eierne var stemningen god og gjensynsgleden stor. Skotter med eiere hadde tatt turen helt fra Stavanger, Hurdal og ikke minst Borås.

Valpene startet alvoret, og to nybegynnere inntok ringen. Valpene Dundee Die Hard og Dundee Especial Friend nøt all oppmerksomheten i ringen og måtte gjøre noen valpestreker. Dundee Especial Friend  eier Christina Hüttner, stakk av med Best in Show Valp.

 

                              

                                                                              Dundee Especial Friend                                                 Dundee Die Hard

Så inntok hannhundene ringen, i junior, åpen klasse og championklasse. Det er utrolig å se hvordan disse hundene krever sin plass i ”spotlight” med en verdighet og likevel ligger temperamentet tykt utenpå slik man kjenner skotten. I konkurransen om beste hannhund, konkurrerte far og sønn, hunder med oppdrettere fra Danmark, Sverige og Norge. BHK ble N UCH NV-10 Pocket´s Archie McDonald, eier Cille Jansholt.

                                 

                                         N UCH NV-10 Pocket`s Archie McDonald

Etter pausen var det tispenes tur, med 8 tisper i åpenklasse. Så mange deltakere i ringen var et flott syn og i denne klassen fikk vi se skottenes mangfold med hvete farge og sorte. Seieren i BTK gikk til N SE UCH Dundee So Explovsive, eier: Gerd Elin Bøe, Sandefjord.

                                   

I årets konkurranse fikk 12 skotter  tildelt av dommeren  rosabånd, at de er av certifikat- kvalitet. Noe som viser den høye kvaliteten som var på årets deltakere på utstillingen.

Best in show var en æresrunde for N SE UCH Dundee So Explovsive og N UCH NV-10 Pocket´s Archie McDonald. Arrangørene hadde satt opp premiene og hedersstatuen slik at man fikk en virkelig følelse av å være på skotteshow. Det var N SE UCH Dundee So Explovsive som stakk av med seieren og hedersprisen på en nydelig dag som virkelig gjorde ære på våre skotske terriere.

                                        

Til sist en stor takk til arrangementskomiteen som bestod av Tone Sudenius, Barbro S. Andersen, Liv Scheflo, Carl Bodenhagen, Peter R Hewitt og Gerd Elin Bøe.

 

 

 

  Ring Liv Lunder