Om rasen

Rasekompendium Klikk her for å lese mer.


 

Rasens egenskaper
Fra Staffordshire bull terrierens  tidligere dager har den moderne hund fått sin ukuelige modige karakter, høy intelligens og hårdnakkethet. Dette sammen med dens hengivenhet mot mennesker og mot barn i særdeleshet, dens rolige vesen når den ikke er i arbeide og dens pålitelige stabilitet, gjør den til en særdeles god hund til mange formål. Selv om den gamle kampgløden er svekket vil en riktig Staffordshire bull terrier, lik mange andre terriere ikke kunne motstå provokasjon fra andre hunder.


Litt historikk om rasen
Frem til omkring 1870 var bull- og staffordshire bull terrier en rase i Storbritannia. Fra da begynte et avlsarbeide som etter en tid resulterte i to raser, nemlig bull terrier og staffordshire bull terrier.

I staffordshire var hundekamper meget populære og her ble bull terrieren blandet med ” ikke slossende hunderaser”. Etter ble disse kamp-terrierne herfra kalt staffordshire bull terrier. Til tross for at hundekamper ble forbudt fortsatte disse i noen år fremover i Staffordshire. Det ble ikke gjort noe for å standardisere rasen, mot og utholdenhet betydde alt.

I årenes løp hadde det utviklet seg tre forskjellige typer. En stor, men likevel ganske lett og rask, en mindre med smalere hode og mer terrier-lignende , og en tung, bred og temmelig bulldogpreget.

I 1935 var det blitt så mange problemer med politiet om hundekampene at det som et alternativ ble arrangert utstillinger for staffordshire bull terrier. Det ble skrevet en standard for rasen som ble anerkjent av den engelske kennel klubb høsten 1935 og dette året ble også den første raseklubben stiftet.
 
Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44