Kurs

Blodsporkurs 5.Mai 2012

F.v. Kristine Bergby m. Cairnterrier Passa På Golden Girl (Bella), Helene Foldnes Skage m. Cairnterrier Passa På Working Girl (Thia), Kjerstin Vinsjansen m. Korthårsdachs Tine, Ingebjørg Klepsvik m. Cairnterrier Stella, Susanne Brügger m. Irish Softcoated Wheaten Terrier Angel Pollentia’sEnchanting Hakuna (Hakuna), Magnhild & Bent Opdahl m. Jack Russel Terrier Mokka og Alette Eikemo med Borderterrier Frikk.

Lørdag 05 mai så holdt vi blodsporkurs, det var 7 spente ekvipasjar som møtte opp om morgenen i eit strålande mai ver. Her var med fire forskjellige terrierraser samt en dachs, vi starta med en del teori om spor og sporlegging før vi gikk ut for å legge spor. Alle deltagerne fikk utlevert hver sin pose med en bit hjorteskinn, en flaske blod, en snor og ti klyper med merkebånd til å merke sporet med.
Så var det av gårde og ut i skogen, hvor vi begynte med å legge et demo spor for å vise fremgangsmåten og så vart deltagerne vist hver sine startplasser og fikk legge sitt eget spor. Når alle spora var ute tok vi en halvtimes pause for å lufte hunder før lunch. en del benytta tida til å gå ned til sjøen og la hundene bade i varmen. Når lufteturen var over var det å trekke inn igjen der Cathe hadde lagt til en meget bra lunsj.
Etter lunsj så starta vi opp med en ny teoridel nå var det gåing av spor, prøver og godkjent ettersøkshund som sto på programmet før vi igjen gikk ut i skogen for å prøve oss på spora som var lagt tidligere.
Siden vi hadde med et par løpetisper så starta vi med Borderterrieren siden det var en hann, Etter litt snusing rundt sporstart tok den sporet og begynte å gå, svingte av en liten tur før den returnerte og gikk sporet fint til endes.
Neste hund ut var en Jack Russel, dette sporet var lagt litt lenger og med en vinkel. Den tar sporstart raskt og går til vinkelen, et par meter forbi vinkelen så snur den og finner vinkelen og går raskt til sporslutt.
Så var det en Cairn som skulle ut, denne skjønte ikke helt hvorfor hun skulle følge sporet. Gikk et par meter og stopp, slik holdt vi på til vi kom til endes og den fant skinnbiten og fikk herje og bære på den. Satte den så på et annet spor og nå tar hun det direkte og søker til sporslutt uten problemer.
Nå var turen kommet til dachsen, den hadde trent litt tidligere og var ikke i tvil når den kom til sporstart og måtte bremses litt underveis så det ikke skulle gå for fort.
Neste på lista var en Wheatenterrier, den bruker god tid på å sjekke ut sporstart før den begynner å følge sporet. Er meget spornøye og går i et veldig behagelig tempo. Ligger som støpt i sporet helt til sporslutt, snuser litt på skinnet som ligger der men det er ikke så interessant når en kan få godbiter i stedet.
Nå gjenstår det bare to Cairn, første bruker god tid på å sjekke sporstart følger sporet en meter og så tilbake til oppsparket og sjekker så hele veien rundt for å se om det er flere spor før den begynner å følge sporet. Går veldig rolig og forsiktig, er nok litt usikker på hva som er i enden her men er aldri i tvil om hvor sporet går og er stor stas når hun finner sporslutt. Den andre hadde også prøvd seg så vidt på spor tidligere og etter litt sjekking av sporstart går den sporet uten å tvile til endes.
Dagen enda med gruppebilde og sju godt fornøyde ekvipasjer som fikk med seg en halvliter blod og en hjortefot hver hjem så de hadde å fortsette treninga med.

Alette og Frikk på sporstart.

 

Helene og Thia har funnet sporslutt.

 

Magnhild og Mokka på sporet.

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44