Airedale terrier

Lørdag 6. juni kl 13:00 AIREDALE TERRIER TUR!  

Velkommen til alle med Airedale Terrier! Vi møtes på avtalte steder i Drammen, Stjørdal, Bergen og Stavanger, det blir laget egne arrangement for hver enkelt tur/by. Sett av lørdag 6. juni til et trivelig Airedale Terrier treff!

For å ha litt oversikt over hvor mange som kommer til de forskjellige turene ber vi om at dere som er interessert i å delta sender en epost til airedale@norskterrierklub.no med antall deltakere og hvilken tur dere ønsker å være med på INNEN 2. juni. Så får dere epost tilbake fra kontaktperson med oppmøtested. VEL MØTT!

 

Lørdag 20. juni kl 09:00 TRIMMEKURS Jessheim! Følg linken for mer informasjon!

 

NY DATO for årets Airedale Terrier Open Show! Styret har besluttet å avholde Open Show samme helg som vi har planlagt aktivitetshelg. Dommer eksteriør: Pia Lundberg, Sverige, ringsekretær: Anita Tanke, Norge. Da blir det to dager med Airedale Terrier - lørdag 29. august Open Show og søndag 30. august aktivitetsdag. Mer informasjon om Open Show finner du under fanen "Open Show 2020" etterhvert. Men sett av den helga da! Så sees vi i Drammen siste helg i august! 

Siste helga i august 29-30. august arrangerer rasegruppen AKTIVITETSHELG! Vi har tidligere arrangert dette og det har vært veldig populært! Innholdet er ikke helt spikret, slik at det går an å komme med ønsker. Men vi satser på en aktiv helg, med eks. bruksaktiviteter, rallylydighet, smeller, agility, ringtrening, litt trimmetrening, kanskje også et aktuelt innlegg/foredrag. I hvertfall blir det ei sosial og trivelig helg! Påmeldingsinformasjon kommer, men sett allerede nå av helgen 29-30. august, og altså Drammen Hundepark. Aktuell overnatting kan være Drammen Camping eller hotell, samt at det fins toalett og strøm til parkering av bobil og campingvogn ved hundeparken.

 

Rasegruppen planlegger nye trimmekurs så snart dette lar seg gjøre ift. smittevern. 

AVLYST...............Airedale Terrier raseklubb arrangerer trimmekurs  søndag 29. mars! 

Sted: Olaløkka forsamlingshus, Jessheim, Tid: søndag 29. mars kl 09:00 til 17:00
Påmelding på e-post til rasegruppen, airedale@norskterrierklub.no
Påmeldingen må inneholde navn på eier, adresse, tlfnr, erfaring med trimming, har/har ikke trimmebord/utstyr, hundens navn og alder.
Bindende påmelding innen 20.03, kr 600 for medlem, kr 800 for ikke-medlem. Kontonr. 1503.17.00733. Det er begrenset antall plasser, så vær tidlig ute med påmelding/betaling om du ønsker å delta!

Se tilbud om utstillings-trimmekurs under "Aktiviteter" "trimmekurs"

Årets utstillings-Airedale Terrier 2019 er Rabben's Quarterback!

Den totale listen finner du her: https://norskterrierklub.no/raser/airedale-terrier/arets-utstillings-airedale-terrier-2019/

Styret i rasegruppen har besluttet å ikke kåre "årets" Airedale Terrier innen bruksaktiviteter da det er svært liten aktivitet, kun 1 ekvipasje meldte inn aktivitet i 2019. For å kåre en vinner innen en/flere grener må det være flere deltakere. Vi legger bruks-konkurransene på is inntil videre. 

Styret i rasegruppen har vedtatt å endre litt på utregning til "årets utstillings Airedale Terrier" gjeldende fra 01.01.2019:

BIR. 10 poeng pluss 1 poeng for hver slåtte hund i rasen.

BIM. 10 poeng pluss 1 poeng for hver slåtte hund av samme kjønn

2 BHK/BTK. 8 poeng pluss 1 poeng for hver slåtte hund av samme kjønn

3 BHK/BTK. 6 poeng pluss 1 poeng for hver slåtte hund av samme kjønn

4 BHK/BTK. 4 poeng pluss 1 poeng for hver slåtte hund av samme kjønn

 

 

Rasegruppen for Airedale terrier ble dannet som klubb i 1977 og har som formål å fremme rasen i Norge.

Rasegruppen arrangerer et årlig Open Show for rasen med eksteriør- og lydighetskonkurranser.  Andre aktiviteter omfatter trimmekurs, ulike samlinger og aktivitetshelg med bl.a. spor, rundering, feltsøk, lydighet og agility.

Kontakt rasegruppen på airedale@norskterrierklub.no

Leder: Torgunn Haug tlf 41502273, epost: torgunn.haug@gmail.com

Medlemskap koster kr. 100 pr . år (i tillegg til medlemskapet i NTK/NKK)

Meld deg inn her eller kontakt medlem@norskterrierklub.no -  tlf.: 922 44 500

 

Description: /Userfiles/Sites/images/fb.jpg

Rasepresentasjon i Hundesport 5/2011

Link til video om rasen

 

Kjøpe airedale terrier-valp?

Kontakt oppdretterne (se link i venstremeny) eller henvend deg til rasekontakt:

Torgunn Haug - 415 02 273 - torgunn.haug@gmail.com

 

Stoff til Terrierbladet etterlyses!

 Rasegruppen for Airedale Terrier skriver en fast spalte til Terrierbladet fire ganger i året. Vi oppfordrer medlemmene våre til å sende inn bilder og eventuelt tekst til denne spalten! Det trenger ikke å være langt eller stor litteratur - det kan være hverdagshistorier, resultater eller rett og slett et blinkskudd (eller flere) av din airedale terrier. Bildene må være i brukbar oppløsning, 1 MB eller mer. Vi bør motta stoffet minst en ukes tid før vår deadline, som er:

1. februar - 1. mai - 1. august - 1. November    Send til: airedale@norskterrierklub.no

 

Rasespesifikke Avlsstrategier (RAS)

Godkjent av NKK: RAS for Airedale Terrier gyldig til 10/2020

 

Vi ønsker oss flere medlemmer!  

INFOSKRIV

Description: http://terrierklubben.no/Userfiles/Sites/images/airedale/Drammen2014.jpg

 

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44