Presentasjon kandidater til styret - ved valg 18.01.22

Presentasjon av kandidat til ledervervet:

 

Linda Galaasen Bakken

Jeg heter Linda, er 35 år og bor på Råholt sammen med hunden min Jezzie. Jeg har som mange vokst opp med airedale og hatt en mamma som har vært veldig aktiv i miljøet i mange år. Hun drev med oppdrett på 80 og 90-tallet og har vært heldig å lært mye gratis gjennom dette. Selv om jeg har vokst opp midt inni hundegården har jeg fortsatt masse å lære og jeg tror jeg aldri kommer til å bli helt utlært. 

Jeg er opptatt av hundens vel og ve og mener at det er viktig å ta vare på deres helse, både mentalt og fysisk. Rasen vår er ikke så stor som den var og jeg mener det er viktig å vise allsidigheten hos rasen og skape interesse for dette. Vi må fremsnakke rasen og vise utad at dette er en allsidig hund som kan brukes som både aktivitets-, utstillings-, bruks og som familiehund. Jeg driver mest med utstilling og pelsstell selv, men er veldig fasinert av andres interesse og engasjement for de andre områdene. Kan legge til at vi er besøksvenner gjennom Røde Kors på ett sykehjem her jeg bor og jeg ser både Jezzie og beboerne trives med dette. 
 

Presentasjon av kandidater til styret

 

Kate Furhovden Stenerud

Har nå satt i styret i rasegruppen i 2 år. For de som ikke kjenner meg; er jeg snart 50 år ung eller gammel , gift med Hans Kristian, og har 2 gutter og pt en airedale fra FreTo`s – Vi bor i Arna/Bergen.

Airedale terrier har jeg hatt fra 1982 - vi fikk vår første da jeg var 10 år. Rasevalget var velfundert, både ut fra aktivitsnivå og fordi rasen var allergivennlig. Har hatt airedale fra 4 ulike oppdrett. Lærte å trimme pels av min første oppdretter, Else Martens, men lærer stadig, fra andre airedale folk, gjennom kurs, og bøker, og ulike diskusjonsforum på nettet.

Interesser: Hundene vi har hatt (5 til nå), har brukt kløv og drevet spor og litt trekk aktiviteter - De er med overalt, på aking, ski, i båt, friluftliv, turer og overnatting i skog og mark og på fjellet. Airedalene og jeg har prøvd ulik hundesport opp igjennom: trening til redningshund, spor, agility og lydighet og andre aktiviteter som fly ball. Liker å trene og å bruke hunden, men konkurrerer ikke.

Er nok ‘yrkesskadd’ og preget av min utdanning, i mitt forhold til hund, da regnes som over gjennomsnittet interessert i fôr (ernæring), genetikk (avl) og forebyggende helsearbeid. Brenner for en aktiv, sunn og rasetypisk Airedale. En allsidig familie hund, som kan brukes. 

Ønsker å jobbe for aktivitet og bredden i medlemsmassen, med å få med både oppdrettere og de øvrige hundeeiere. Håper å få bidra til at rasegruppen kan få til en god helseundersøkelse i 2022 og lage noen gode temamøter for medlemmene. Tema kan f.eks. være fôrings-, helse, pels eller aktivitetsrelatert. OS, Open show, er en arena, hvor det bør være lav terskel for å delta, og hvor vi

kan fylle på med ulike aktiviteter, slik at passer flere.  Kanskje bør vi bli flinkere i rasegruppen til å reklamere for OS? Trimmekursene var populære i høst og bør følges opp, kanskje 2x per år? 

Framsnakker ellers airedale der jeg kan, og oppfordrer andre til det samme. Liker å dele informasjon

og hjelpe nye eiere om kan med pelsstell og annet. Gjerne koble dem med andre airedale mennesker

Har ellers erfaring som leder og styremedlem i ulike idrettslag og foreninger, samt har satt i ulike

komiteer og har hatt flere tillitsverv på jobb.
 

Wenche Wallgren

Jeg har alltid hatt en eller 2 Airedaler siden 1972. De har for det meste vært familie hunder. Jeg har litt erfaring med utstilling og trimming. Jeg har nå en hann hund og satser på utstillinger neste år. Airedale terrieren har alltid ligget mitt hjerte nært. 

Jeg gikk nylig over i pensjonistenes verden. Jeg bor på en liten gård i Kodal/Sandefjord hvor  det er 3 katter  5 hester  og hunden Felix. Mitt yrke har vært autorisert ridelærer/ trener og helsefagarbeider. Jeg har jobbet for Norges Rytterforbund, Hest og Helse, Flyktningehjelpen, Sykehuset Innlandet Reinsvoll og Sandefjord Kommune. Jeg hatt opp gjennom årene hatt flere ulike styreverv. Jeg er ingen ledertype, men jeg bidrar gjerne med det jeg kan. Jeg er åpen og reflektert, liker å finne løsninger sammen med andre. Det hadde vært spennende og interessant å få være med og bidra i Airedale Terrier Rasegruppen.

 

Kirsten Akerlie

Ja det stemmer, jeg ble spurt for noen uker siden om styreverv, har tenkt og landet på at jeg

kan stille til valg.

Hvem er så jeg ? Jo, jeg er 60 år, gift og jobber som logoped ved Bergen voksenopplæring,

…..alt dette ved siden av å være en lykkelig og stolt eier av Jago på 4 år.

 

Før jeg gikk til anskaffelse av en Airedale, studerte jeg nøye ulike hunderaser. Jeg stod på

venteliste til en oppdretter av Svart Schæfer, var interessert i Amerikansk Akita, Hvit

gjeterhund og Labrador, som jeg hadde vokst opp med.  Jeg hadde aldri hørt om Airedale

Terrieren og ble heller ikke blendet av førsteinntrykket i hundeboka. Jeg syns det var en rase

med et merkelig utseende; med langt snyteskaft og skjegg ?! Ikke blant de vakreste - sorry!

Det var når jeg satte meg inn i rasens egenskaper, dens følsomhet, bruksområder og historie,

at jeg snudde på tiåringen.  Når det gjelder Airedalens utseende, har jeg forandret mening.

Jeg er helt klart eier av Bergens vakreste hund- ikke mindre ! 

 

Som valp var Jago en nysgjerrig rabagast og vi passet ikke helt inn i hundeskolens

godbitdrevne fellestrening og «Nei-øvelser». Det var derfor en lettelse å få møte og snakke

med andre Airedale-eiere. I dag er Jago blitt en superhund, vi trener Nosework ( søkstrening)

og dressur, og jeg vurderer å utdanne han til lese- og/eller besøkshund.

 

Hva kan jeg bidra med som styremedlem ?  Jeg er opptatt av at rasens skal forbli sund og

frisk slik at de Airedalene som avles skal få et best mulig hundeliv. Jeg er også opptatt av

informasjon og veiledning til ferske Airedale-eiere.

 

 

Helene Amlie

Jeg er oppvokst midt i tjukkeste Oslo og er i dag bosatt på Fjellhamar i Lørenskog med to ganske voksne airedale-damer pluss en liten attpåklatt (en cairn terrier), mann og to døtre. Jeg fikk min første hund som 14-åring etter mange års masing. Det var en airedale terrier. og siden har det vært rasen for meg gjennom ungdoms- og voksenliv. Har sittet i styret i rasegruppen 2010-2016, hvorav fire år som leder. Mitt ønske og håp er å bidra til samhold, retning og felles aktiviteter for alle som elsker airedale, enten de driver med hundesport, utstilling eller hverdagsaktiviteter.


 

Presentasjon av vara til styret: 

 

Ole Tom Hovind

Jeg heter Ole Tom Hovind. Jeg er fra Gol i Hallingdal, men har bodd noen år i Drammen. Jeg er en «hundemann», med vi har hatt vår første Airedale nå i 2,5 år. Jeg liker å organisere og bidra. Fordi jeg er ny med Airedale tenker jeg at den riktige rollen for meg i styret, er å være varamedlem. Mitt råd: velg noen som har tid og som vil. Godt valg!

 

 

 

Line Sandli

Litt om meg selv i forhold til valg i rasegruppa airedale.

Jeg er 59 år og har 2 voksne barn + samboer.

Bosatt i Valdres og er veldig glad i alle slags dyr men særlig hundeinteressert. 

Jeg har sittet i styret i rasegruppa cairn siden 2018 til og med 2021.

Driver også med politikk så har lang erfaring med organisasjons arbeid.

Min fartstid med hund (forskjellige raser) fra jeg var 25 år.

Driver mest med utstilling men er også interessert i andre aktiviteter. Er medlem av nkk,Ntk, cairn og airedale.

Airedale er en rase jeg også er veldig opptatt av og følger med på.

Min nåværende rase er cairn men har også drevet med Sealyham i 11 år.

Jeg er også innehaver av kennel Sealytoppen.

Mvh Line Sandli 

Presentasjon av kandidat til valgkomiteen: 

 

Aud Jacobsen

Jeg har hatt airedaleterrier fra 1990. Etterhvert etablerte jeg Kennel Siluna og har stort sett hatt 2 tisper av gangen. Har ialt hatt 8 kull.

Jeg driver litt brukstrening, lydighet og rally trening med mine hunder. Ble medlem av Airedale terrier klubben når jeg fikk min første tispe. 

Var også en periode leder av rasegruppen.

Jeg er født 18.08.46. Jeg har hatt stor glede av deltagelsen i Airedale terrier gruppen. Jeg bodde i Siljan da jeg startet med Kennel Siluna.

For 12 år siden flyttet jeg til Tønsberg hvor forholdene for hundene er meget bra. 

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44