Om rasen

 Link til:

 Rasestandard

Om rasen: 

Den Amerikanske staffordshire terrieren (også kalt amstaff) er en veldig sosial og nervesterk hund. De er korthårede, middels store og naturlig muskuløse.

Den er en noe større variant enn forgjenger og engelske fetter: Staffordshire bull terrieren. Mankehøyden for hannhunder er ca 46-48 og tisper ca 43-46. Alle farger er tillatt, men mer enn 80% hvitt, leverfarget eller sort/tan skal ikke oppmuntres. Rasen skal gi inntrykk av stor styrke i forhold til størrelsen, en godt sammensatt hund. Muskuløs, men bevegelig og elegant. Kompakt, ikke langbent eller lettbygget. Amstaffen skal være levende opptatt av sine omgivelser (naturlig nysjerrig), akkurat som terriere flest.

Innedørs er de veldig rolige, gjerne "brettet" ut over hele sofaen, mens utendørs er det full fart. De elsker å delta på alt av aktiviteter og har gjerne en helt naturlig "av/på" knapp. De bjeffer sjelden, men kan ha en del "gledeslyder". Amstaff er med sin åpne positive holdning mot mennesker godt egnet til for eksempel søk og redningshunder, samt til oppgaver som feks terapihunder. 

Amstaff er veldig førermyke hunder men man må gjerne jobbe litt for å finne en god motivator under trening. Lirking og luring fungerer mye bedre enn slag og tvang. De er som de fleste andre terriere ganske sta og har sine egne meninger - men et hjerte av gull!!

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44