Nosework kurs

Nosework er en spennende hundesport som passer for alle hunder. I korte trekk går aktiviteten ut på å søke for gjemmer med bestemte lukter i 4 forskjellige søksområder. Hunden trenger ikke markere funnet på noen bestemt måte. Det holder at hundefører forstår sin hund og vet når hunden har funnet. Hunden får glede av å bruke sin fantastiske luktesans i samarbeid med eier og eier får gleden av å se hunden i sitt beste element.

 

På nybegynnerkurset starter vi treningen med å la hunden søke etter det den liker best. Vanligvis godbiter eller leker. På denne måten bygger vi erfaring og forventninger til søksarbeid før vi ber hunden om å søke etter det vi egentlig ønsker.

I nosework er det viktig at hunden får mulighet til å bruke luktesansen uten forstyrrelse av andre hunder eller noe annet som stresser hunden. Vi har bare en hund i aktivitet av gangen og tilpasser så godt som mulig slik at hunden kan ha fokus på søksjobben.

Hunden opplever mestring – de kan jo allerede bruke nesen – og samarbeid helt fra starten av treningen.  Dette gjør at aktiviteten kan bidra sterkt til rehabilitering av hunder med vanskeligheter i tillegg til at det er en veldig givende aktivitet både for hund og eier.

Instruktøren, Anita Holm, jobber fulltid med hund som hundeinstruktør og hundefysioterapeut på hund, og har selv hatt bull terriere og miniature bull terriere i mange år. Hun har mange utdanninger innen hund og er bl.a. utdannet hundeinstruktør, har en mastergrad i etologi (læren om dyras atferd), utdannet noseworkinstruktør fra en av grunnleggerne av sporten, Ron Gaunt, spesialsøkinstruktør, blodsporinstruktør og jobber mye med ulike typer søk med egne hunder.

Begge hundene til Anita, Elmer, miniature bull terrier, og Nova, staffordshire bull terrier, er godkjente ettersøkshunder på vilt sammen med Anita. Nova er også godkjent veggedyrhund og kadaverhund, og begge hundene konkurrerer i nosework. Elmer har flere titler i klasse 1, og har nå opprykk til klasse 2. Nova har flere titler både i klasse 1 og 2.

Kurset vil gå over en helg, fra kl. 10-16 begge dager.
Det vil bli flere runder trening pr hund.

 

(+47) 97 47 49 44