Vanlig stilte spørsmål

Er Manchester terrieren en "mini-dobbermann"?"

Nei, manchesteren e hverken en miniatyr versjon av dobermann eller pincheren. Faktisk ble manchester brukt som en av rasene for å skape dobermannen. Manchesteren er en gammel rase som ble brukt til rottejakt.

Hvor store er de?

En manchester skal være ca 38-41 cm i skulderhøyde.

Røyter de?

Ja, det gjør de, men ikke mye. Siden de ikke har underull vil det meste av røytingen foregå to ganger om året (vår/ høst). Om man tar over pelsen jevnlig med et pusseskinn merkes minimalt til røytingen.

Trenger de mye stell?

Manchesteren er en korthåret rase som krever minimalt med pels stell. De bør gås over jevnlig med et pusseskinn eller en gummibørste for å få vekk døde år og holde pelsen blank. Ellers må neglene klippes regelmessig.

Er de lette å få stuerene?

Manchesteren er relativ grei å få stueren. Men som med alle raser krever det en god del “ jobb og påpasselighet” fra eierens side. Man må være konsekvent og belønnende. Hunden må ut etter at den har spist, sovet eller lekt.

De er ikke spesiellt glad for å gjøre fra seg ute når det regner, så her må man passe på.

Bjeffer de mye? Er de gneldrete?

Manchesteren bjeffer. Det er en av deres gode kvaliteter ( de vokter huset). Og de fleste manchestere bjeffer ikke overdrevent, men hos noen individer har mye bjeffing vært sett på som et problem. Manchesteren står ikke bare og bjeffer for å bjeffe. Den bjeffer når noe skjer ( feks. dørklokken). Man kan til dels få manchesteren til å bjeffe mindre ved å sosialisere den godt. La den treffe mange forskjellige typer mennesker, dyr or lyder når den er ung. Det er spesiellt viktig å få forskjellige mennesker til å besøke hjemmet ditt og venne den til mange lyder hjemme når den er valp. På denne måten lærer man dem at disse tingene er akseptert og ikke skal bjeffes på.

Hva er deres aktivitetsnivå?

Manchesteren er ikke en overdreven aktiv hund inne. De fleste tilpasser sitt aktivitetsnivå etter eierens. Utendørs har manchesteren en masse energi. De er de perfekte løpekamerater, da de har både fart og utholdenhet. De er med på alle slags turer. De liker mange forskjellige aktiviteter som: leke med andre hunder, leke med ball, trene agility eller lydighet.

Vær oppmerksom på at en manchester valp til tider kan være svært aktiv.

Hvordan er de sammen med andre hunder? Andre dyr?

En godt sosialisert manchester går bra sammen med andre hunder. De kan også gå bra sammen med katter, sett at de er vant til dette fra de er valp. Men manchesteren er avlet frem for å ta rotter og smådyr, så det er ikke å anbefale å ha dem sammen med rotte, mus, kanin, marsvin og andre gnagere.

Hvordan er de med barn?

Manchesteren går godt sammen med barn. Om du ønsker at manchesteren din skal fungere bra med barn er det viktig å ha den mye sammen med barn fra den er valp. Det er også viktig at du lærer barna å respektere hunden og oppføre seg ordentlig mot den. Uansett bør du ikke la barn og hund være alene sammen.

Hva er best, hannhund eller tispe?

Det er ikke overdrevent forskjell på kjønnene hos manchesteren. Begge kjønn er utmerkede kjæledyr. Hannene kan nok trenge en noe fastere hånd (spesielt i kjønnsmodning/ puberteten). Disse går heller ikke alltid så godt overens med andre hanner , når de blir voksne. Tispene kan derimot bli hormonelle i forbindelse med løpetider. Så her må man se litt på egne ønsker/ erfaring med hund fra tidligere. Temperament kan også variere innen kjønnet/ kullet. Si derfor fra til oppdretter hva slags type du foretrekker, slik at dere i fellesskap kan finne akkurat den hunden i kullet som passer din familie best.

 

(+47) 97 47 49 44