Miniature Bull Terrier

Velkommen til Norsk Terrier Klubs hjemmeside
for rasen Miniature bull terrier

 

NOSEWORK KURS Bull & Miniature Bull
27. og 28. august kl. 10-14
Lahaugmoen Hundesenter. (Skedsmo)
Maks 6 hunder. 1800 kr pr hund.

Litt info om selve kurset: Nosework er en spennende hundesport som passer for alle hunder. I korte trekk går aktiviteten ut på å søke etter gjemmer med bestemte lukter i 4 forskjellige søksområder. (emballasjesøk, romsøk, søk på kjøretøy og søk utendørs). Hunden trenger ikke markere funnet på noen bestemt måte, det holder at hundefører forstår sin hund og vet når hunden har funnet. Hunden får glede av å bruke sin fantastiske luktesans i samarbeid med eier og eier får gleden av å se hunden sin i sitt beste element.
Mer informasjon om nosework finner du på www.nosework.no Hunden opplever mestring – de kan jo allerede bruke nesen – og samarbeid helt fra starten av treningen. Dette gjør at aktiviteten kan bidra sterkt til rehabilitering av hunder med vanskeligheter, i tillegg til at det er en veldig givende aktivitet både for hund og eier. Vi trener 1 og 1 hund, slik at hundene ikke forstyrrer hverandre. Det blir flere søk pr hund gjennom helgen.
Instruktøren, Anita Holm, jobber fulltid med hund som hundeinstruktør og rehabiliteringsterapeut på hund, og har selv hatt Bull terriere og Miniature Bull terriere i mange år. Hun er bl.a. utdannet hundeinstruktør, har en mastergrad i etologi (læren om dyras atferd), utdannet noseworkinstruktør fra en av grunnleggerne av sporten, Ron Gaunt, spesialsøkinstruktør, blodsporinstruktør og jobber mye med ulike typer søk med egne hunder. Nova, staffordshire bullterrier, er godkjent ettersøkshund på vilt sammen med Anita, godkjent veggedyrhund og kadaverhund. Hun har også tittelen NW1 i nosework. Denne tittelen har også Elmer, miniature bull terrier. Han trenes også i blodspor, og planen er å få han også godkjent som ettersøkshund på vilt. I tillegg til å konkurrere i nosework og blodspor, konkurrerer de også i rallylydighet.

Påmeldingsfrist: 24. juli
Kjersti: gro-hogg@online.no

 

Raserepresentant: Kjersti Groseth  Tlf:  91176234 

E-post: minibull@norskterrierklub.no

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44