Om rasen

Rasens egenskaper: Miniature bull terrieren er korthåret og røyter lite. Dette er en rase som elsker fysiske og psykiske utfordringer og aktiviseringsmengden er moderat. Rasen er snill og passer utmerket som sofagris. Den er fysisk meget sterk og kvikk, selv om den til tider kan gi utryk for det motsatte. Den er meget menneskekjær og ønsker å være sammen med menneskene sine til en hver tid. Den finner seg meget godt til rette som familiehund og kjæledegge. Den er munter, livsglad og veldig morsom. En god porsjon god humor passer bra med en miniatyr bull terrier. De gjør til tider mye morsomt og kan finne på de utroligste klovnestreker.
Miniatyr bull terrieren er også fryktelig sta, egenrådig, selvsikker og besluttsom. Bull terrieren liker gjerne å få oppmerksomhet, og kan bli yr av glede dersom den får være i begivenhetens sentrum. Men den viser ofte, selv i de mest ståkete omgivelser, en fantastisk tålmodighet, og en forbløffende evne til å koble av og til å ta livet med ro.

Litt historikk om rasen: Denne karakteristiske terrierrasen oppsto i Storbritannia på 1800-tallet.
Bull terrieren er et resultat av kryssavl mellom forskjellige bulldograser og terrierraser. Den ble avlet frem i den hensikt å bli en kamphund. Den første bull terrieren som med rette kan kalles en bull terrier ble vist frem på utstilling i London i 1862. Til å begynne med var det tillatt med flere farger, men den helhvite typen vant stadig mer frem og ble til slutt nærmest eneveldende i utstillingssammenheng. Den første Bull terrier klubben, The Bull Terrier Klub, ble stiftet i 1887, men først fra 1850 godtok man fullt ut fargede bull terriere. Akkurat når miniutgaven først fikk sitt eget navn, er vanskelig å si, men the American Kennel Club fikk den inn i the Terrier Class i 1991, men den oppsto tidligere, antakeligvis på 60-tallet.

Link til rasestandard

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44