Valper

ØNSKER DU DEG EN NORFOLK TERRIER?

Du er i godt selskap om du ønsker deg en Norfolk terrier eller "noffe", som de også blir kalt.

Norfolken er en dønn sjarmerende og populær hund. En rase stadig flere ønsker seg. Naturlig nok, men Norfolk er en hund med lav fertilitet, i den forstand at det fødes i snitt 3 valper pr. kull, og i Norge blir det født rundt 10 kull pr. år. Det betyr at en må smøre seg med tålmodighet, om en vil ha en Norfolk.

I Sverige er det flere hunder og oppdrettere og mange har benyttet den muligeten for å importere hund derifra. I de senere år er det også flere som har importert fra Tyskland og England.

Om du ønsker deg en Norfolk terrier er det viktig å huske på at den trenger daglig mosjon og jevnlig pelsstell, samt kloklipp og tannpuss. Pelsen skal trimmes/nappes, ikke klippes. Hvis du ønsker å ha en hund i god pelskondisjon, (altså en Norfolk terrier som ser ut som en Norfolk terrier) må du belage deg på å trimme/nappe den hver 6. - 10. uke. Gjør du det, vil du ha en hund som har en pels som er smuss og vannavstøtende. Det er fullt mulig å lære seg hverdagstrimming, og her gjelder ordtaket "øvelse gjør mester". Det er også mye bedre for hunden å få jevnlig pelsstell, enn å bli trimmet/nappet fullstendig ned to ganger i året.

Ønsker du deg en Norfolk valp anbefaler vi deg å ta kontakt med raserepresentanten.

---

Litt statistikk / Registreringstallene fra NKK (rase / årstall / antall registrerte individer)

Postboks 90, Økern, 0508 Oslo

(+47) 97 47 49 44