Alayah er EUROPAS sterkeste hund!

Notorious Staffords Irina Shayk er en 2 år gammel tispe som i 2022 har hatt sitt debut år i Weight Pull.

På NWPC Østfold Track of Records 25 og 25 juni ble hun kåret til Europas sterkeste hund med ett trekk på 2072 kg og 133,68 ganger kroppsvekten på dirt (grus/utendørs).

Alayah europas sterkeste hund

 

Weight pull er en aktivitet for alle raser. Weight pull handler om samarbeid og tillit mellom hund og handler, og mestring og selvtillit hos hunden. Weight pull kan brukes som et supplement til annen trening eller man kan være med å konkurrere. 

Weight pull i konkurranse form går ut på at hunden skal trekke en vogn på hjul,  5 meter med et antall kg på vognen. Hundene blir delt opp i vektklasser (etter hvor mye hunden veier), og konkurrerer mot andre hunder i sin klasse. Den hunden som trekker mest i forhold til sin egen vekt, vinner sin klasse. 

Det finnes også rails-baner der hunden trekker vogn på skinner. Men per i dag ikke i Norge. For å drive med Weight pull kreves det at hunden er i god fysisk form og har skreddersydd sele for denne type trekk. På konkurranse er det alltid en veterinær som sjekker hundene før start. 

Weight pull som treningsform er med på å holde hunden i god fysisk form, som igjen kan være med på å forebygge skade og sykdom. Psykisk er sporten/aktiviteten bra for å bygge selvtillit og mestring hos hunden, det skaper også et godt samarbeid mellom hund og handler. 

Weight pull er så mye mer enn det man ser på nettet og som gjør at sporten ofte kan blir forhåndsdømt. Det er en sunn sport, som skaper sunne og lykkelige hunder! 


Konkurranse delen er kun én liten del av flere aspekter ved sporten/aktiviteten. Det er dog viktig å presisere at om du ønsker å trene weight pull er det viktig at dette trenes korrekt. En hund skal ALDRI uten opptrening eller oppvarming starte å trekke vekt.

Ønsker man å drive med Weight pull er det best å kontakte en lokalgruppe i nærheten av seg for å få de beste rådene og for å prøve ut om dette er noe for deg og din hund.

 - Ahmed, Alayah & fører Line

 

(+47) 97 47 49 44