Elsa - et naturtalent

I hverdagen er Elsa en skikkelig sofagris som elsker kos og oppmerksomhet. Hun tilpasser seg veldig bra etter hvordan den varierte hverdagen vår er. Eier og Elsa har ikke tatt noe kurs eller utdannelse innen terapi med hund, men Elsa har vist seg å være et naturtalent som har preget hverdagen til flere på en positiv måte.

I min jobb handler det mye om miljøterapi og forebygging. Fra tidligere jobberfaringer har jeg sett hvor stor effekt en hund kan ha på personer med psykisk utviklingshemninger og har derfor hatt Elsa med en del på jobb. Der er hun elsket av alle, både beboere og kollegaer. Dette er en «jobb» Elsa er veldig glad i og er i ekstase hver gang hun får være med og det er spesielt en beboer hun har vært jobbet med. Når Elsa skal besøke den beboeren vet hun nøyaktig hvor hun skal gå og venter utenfor døren. Elsa løper så inn hos beboeren og i fanget for å hilse da de begge syns det er kjekt. Elsa i seg selv er relativt rolig og bedagelig, noe nesten alle kollegaer påpeker med begeistring. Dette er en viktig egenskap for å kunne være med på en slik jobb da det ofte kan forekomme lyder, bevegelser, ol. som man ellers ikke er vant til. For å få hun til å bli vant til slikt var hun med meg på jobb som valp og var på kontoret i buret sitt der hun følte seg trygg. I denne perioden hilste hun hovedsaklig på kollegaer så hun fikk møtt andre, men ikke nødvendigvis noen med psykisk utviklingshemninger. Etter hvert som hun fant roen ble hun mer og mer utfordret på nye ting. Det tok ikke lang tid før hun følte seg trygg og gikk etter meg der jeg gikk og begynte etter hvert selv å oppsøke beboere som kom ut for å snakke.  Vi har ikke tatt noe kurs eller utdannelse innen terapi med hund, men har lest en del på nett om det og alle sier hun er et naturtalent. Beboeren hun jobber mest med spør hver gang jeg er på jobb om hvordan det går med Elsa og at beboeren savner hun. Det sier litt om hvor stort inntrykk Elsa har gjort.

 

I hverdagen er Elsa en skikkelig sofagris som elsker kos og oppmerksomhet. Hun tilpasser seg veldig bra etter hvordan den varierte hverdagen vår er. Ligger vi på sofaen hele dagen, gjør hun det uten å «klage» og går vi på topptur syns hun det er like kjekt. Elsa har flere venner av forskjellig rase og kjønn som hun syns det er veldig kjekt å møte for tur og lek. Dette har vært viktig for oss at hun kommer godt over ens med andre da vi har mange venner med hund og katt.

På sikt har vi lyst til å prøve å gå opp Galdhøpiggen og må da på forhånd trene litt styrke, noe Elsa liker. For å trene opp styrke er det å løpe fritt i skogen og trekke kjetting som er favorittene. Ved trekk av kjetting er det først litt oppvarming av muskler før kjettingen kobles på. Mens kjettingen er på er det en del lyd og motstand, men det er ikke noe som har påvirket Elsa. Hun trekker med glede på flat mark og lett motbakke. Tyngden på kjettingen varierer etter formen. Når hun er ferdig med å trekke kjetting går vi litt ekstra så hun kan få en rolig avslutning.

 

Høsten 2020 fikk Elsa en søster som heter Ruth. Vi var veldig spente i begynnelsen hvordan det skulle gå. Det var mye lek og tull i starten, men de var gode venner fra dag en. Nå er Ruth passert 6 måneder og de er blitt bestevenner som trives veldig godt sammen. Hver natt sover de sammen i den minste sengen og om de er adskilt eller fra hverandre er gleden stor av å møtes igjen. Elsa har hatt stor glede av å få en søster som hun kan leke med og de elsker å løpe sammen og leke i skogen.

 

- Stian & Elsa

 

(+47) 97 47 49 44