Tenterfield terrier

Tenterfield terrier

 

Aktivitetsnivå: Middels

Størrelse: Liten

Samarbeidsegenskaper: Middels

Pelspleie: Lite

Andre egenskaper: Selskapshund, jakthund, 

 

Verdt å vite: 

Aktiv

Våken intelligent 

Selvsikker

Vennlig

Hengiven

 

Egenskaper/Mentalitet:

Selvsikker, lærevillig, svært lojal mot sine eiere, og selv om den er fryktløs og modig på jakt, er den også en ideell selskapshund i hjemmet. Den er også blitt beskrevet som en god og lojal familiehund som går godt sammen med barn.

Størrelse/Utseende:

Sterk, aktiv, smidig jakt-terrier som er svært allsidig og med tiltalende proporsjoner. Alltid glatthåret.

Den skal aldri være nervøs eller aggressiv. Heller ikke sky og engstelig . Hannhunder og tisper: 25,5 - 30,5 cm, ideelt 28cm, må aldri overstige 30.5 cm.

I proporsjon til størrelsen.

Hud/pels

Hud Alltid pigmentert

Pels Kort og glatt. Ikke underull.

Overveiende hvit med sort, lever og/eller tan tegninger i ulike nyanser. Trefarget er vanlig. (hvit med sorte tegninger og tan på kinn og/eller over øynene, og/eller tan bukser) Brindle tegninger aksepteres, men er ikke ønskelig. Ensfarget er ikke akseptert

Historie:

Stammer fra den nå utdødde Old English White terrier som var vanlig i England så tidlig som det 17.århundre. Det fantas da også en sort- og- tan terrier, begge kom i ulike størrelser og pels-typer, -glatt- lang- stri. Da ulike typer begynte å befeste seg i det 18.århundre var det ikke noe formelt register. Ulike typer ble født i samme kull. På den tiden paret jegerne hunder som var gode til samme type arbeid med hverandre, uansett hvordan de så ut. Derfor dukket terriere som var rotte- spesialister opp. Rotter spredte sykdom og måtte bekjempes. Rotte- terriere måtte være så raske og smidige at de rakk å drepe rotten før de ble bitt. De var vanligvis små, smidige og glattpelset. Ettersom rotter lever i skitne omgivelser var ikke lang- eller strihåret pels praktisk. Slike små rotte-terriere ble brukt ombord på skipene som brakte de første nybyggerne til Australia. Noen av dem ble igjen i Australia for å ta knekken på rotter og mus som hadde unnsluppet fra skipene. Ettersom Australia ble mer tettbebodd, ble også disse små terrierne etablert over hele landet, ikke bare som udyr-jegere, men også som populære familiehunder.

Rundt 1990 ble det første raseregisteret etablert. I 1992 ble man enige om at navnet "mini-foxie" ikke passet, da det innebar en miniatyrversjon av glatthåret foxterrier. Etter avstemming blant eiere av rasen hvor 85% stemte for dette navnet, ble det offisielle rasenavnet Tenterfield terrier etter George Woolnough, kjent som "the Tenterfield Saddler" Han og hans hunder var velkjente i Tenterfield distriktet i New South Wales

 

 

 

 

 


For mer informasjon send mail til post@norskterrierklub.no

 

(+47) 97 47 49 44