Info om trimmere og trimming

TRIMMELISTE - OVERSIKT OVER TRIMMERE AV WESTIE

Trimmelisten er en service fra Rasegruppen til deg som trenger  trimmer til din hund. Alle trimmere på listen har signert en avtale som forplikter dem til å utføre trimmingen etter Rasegruppens trimmeveiledning, men det er ikke en godkjenning eller kvalitetsstempel fra Rasegruppen at man står på listen. 
Informasjon om trimming av Westie finner du nederst på siden.
 

LISTEN ER SATT OPP ALFABETISK:
Oppdatert 10.03.2024
Du må kopiere inn epostadresse om du skal sende mail.

NAVN OG KONTAKTINFO

TRIMMEREN ER OGSÅ WESTIEOPPDRETTER

Mona Førde
Borgensvingen 85
9104 Kvaløya (Tromsø)
Tlf. 92604855 – 
monafrde@yahoo.no

JA

   

Laila Gjølstad
Parkstien 1 - 1621 Gressvik
Tlf. 69 33 65 36/416 99 606


NEI

   

Hilde Gullaksen
Åsvegen 368
2030 Nannestad
Tlf. 980 46 386 - 
kennelterrawestie@gmail.com

JA

   

Anne Lene Holmen
Styrmosvei - 3043 Drammen
Tlf. 950 41 119 - 
alholmen@online.no


JA

   

Kristin Høstad
Storbråtenveien 55 - 2120 Sagstua
Tlf 952 18 937 - 
krhoes@online.no


JA

   

Skyggen Hundespa & Trening
Ann-Karin Skyggen Lystad
Ringdalslinna 79, 2750 Gran (Hadeland)

Tlf. 993 56 350 - skyggen@online.no

NEI

   

Connie Krokvik
Bekkevarveien 40, 3171 Sem
Tlf. 980 93 637 - 
 westicon@sfjbb.net

JA

   

Nina Winje
Sjøgrenda 103 - 2674 Ekne, Levanger
Tlf. 908 64 685 - 
terrywawe72@gmail.com


NEI

   

Liv Westby 
Ormerudveien 4 c- 1410 Kolbotn
Tlf.  466 62 000 - 
liv-wes@online.no 


NEI


Vær tidlig ute med bestilling av trimmetime!

De fleste trimmere er travelt opptatt med ”sivil” jobb og egne hunder, og de trimmer for andre på hobbybasis, så du kan ikke forvente å få time ”på dagen”.

Kan du ikke møte til avtalt time - gi trimmeren beskjed så tidlig som mulig!

Møt frem med godt luftet hund og med hunden kammet/børstet flokefri.
Er pelsen full i floker/tover tar behandlingen lengre tid, og du må regne med å betale ekstra til trimmeren som da får ekstra jobb.

Ønsker du å delta på trimmekurs?
Meld din interesse til westie@norskterrierklub.no

Trimmer du Westie og vil du stå på trimmelisten ? Send oss en henvendelse på westie@norskterrierklub.no

 

 

Rasegruppens trimmeveiledning finner du her

 

HVORFOR SKAL WESTIEN TRIMMES?

Westiepelsen består av to lag, innerst mot huden tett myk underull, ytterst stri, hard dekkpels. Den gangen for lenge siden når Westien levde i det skotske høylandet og løp ute i busk og kratt hele dagen, trimmet pelsen nærmest seg selv. Det ble naturlig avgang av død pels, da kvister og kratt besørget ”trimmingen”. Dagens Westie må trimmes av oss, ullen må skrapes bort når det blir for mye av den, og ”døde” hår må nappes ut. En riktig stelt Westiepels røyter omtrent ikke. Den isolerer mot kulde og varme, den er svært lett å holde ren og den blir nesten ikke våt. For at hunden skal få en pels som isolerer om vinteren og kjøler om sommeren, så må den stelles regelmessig. En skikkelig Westiepels er meget enkelt å holde ren, la skitten tørke og børst det bort. Det er sjelden Westien trenger å bades med såpe, det holder stort sett å spyle vekk skitt med rent vann. Om den ikke har rullet seg i reveskit eller andre herligheter da!

Trimmingen må begynne når valpen er ganske ung. Det vil variere i hvilken alder den trimmes første gang, noen kan man nappe allerede ved 7-8 ukers alder, andre må gjerne vente i noen uker. Den skal i alle fall trimmes innen den er 4 måneder. Ta den med til trimmeren i 3-måneders alderen, så kan vedkommende vurdere om den skal nappes, eller om man må vente litt. I valpetiden og frem til hunden har fått ordentlig stri pels, må den nappes ganske ofte. Deretter skal den trimmes regelmessig hver 8.uke! Skal hunden skal på utstilling, må den nappes mye oftere. Og for å få det store, runde Westiehodet som alle blir så fasinert av, må hodet trimmes minst en gang i måneden.

Dersom det går mer enn 8 uker mellom hver trimming, blir pelsen fryktelig lang og tung å trimme. Det er et mareritt både for hund og trimmer. Gjør man det derimot regelmessig, vil det alltid ligge et fint lag med pels under den gamle pelsen som nappes bort, og hunden er velstelt og lett å holde ren til enhver tid.


HVORDAN KOMME I GANG MED TRIMMING?

En seriøs oppdretter sørger for at det allerede før du får hunden hjem, er gjort avtale med en person som kan trimme hunden din. Du kan begynne å nappe pels med det samme du får hunden i hus. Noen få hår får du nok av, og det er en begynnelse. Ørene er det viktig å nappe ofte, særlig dersom de ikke har reist seg.

Det er svært viktig å lære hunden til å stå rolig på et bord, og finne seg i å bli børstet og håndtert. Pass på at du har et sklisikkert underlag, bilmatte eller lignende.

Trimmingen kan gjøres med fingrene, eller man bruker en forholdsvis sløv trimmekniv, for man må ikke skjære av pelsen. Å lære å trimme Westie tar lang tid - og masse tålmodighet! Vårt største problem i dag er mangel på folk som kan trimme Westie. Slett ikke alle som sier at de kan det, vet hvordan Westien skal se ut, eller de klipper/skjærer pelsen for lettvinthets skyld. Og tar like mye betalt som de som trimmer skikkelig!

Det koster fra 1000,- å få trimmet en Westie. Dette er noe man må kalkulere med før man kjøper hunden.

Det arrangeres trimmekurs i regi av Rasegruppen, men finner du ikke kurs på aktivitetplanen så kontakt oss, vi arrangerer også kurs som ikke er annonsert dersom det er nok interesserte.

Bilde fra Rasegruppens trimmekurs i mars 2014. Fine nytrimmede hunder, og deres flinke eiere.


HVA SKJER HVIS VI IKKE TRIMMER, MEN KLIPPER PELSEN?

 Pelsen kan endres fra å være stri og kraftig, til tynn fin ull og ofte bli litt silkeaktig.
 Pelsen kan etter hvert floke seg voldsomt, og være svært vanskelig å børste ut skikkelig.
 Pelsen blir veldig fort skitten, selv om den ser kritthvit ut når den er nyklippet.
 Huden kan lide på grunn av ”mangel på luft”. Hunden kan lettere klø seg, noe som igjen kan føre til sår og hudinfeksjoner.

OBS!
Noen hundesalonger (og andre) averterer med at de trimmer (alle) hunder, men realiteten er at de klipper!

Be gjerne om referanser når du er på jakt etter trimmer. Skulle du oppleve at hunden din blir klippet og ikke trimmet som den skal, så er vi i Rasegruppen glade for en tilbakemelding.
Har du spørsmål om trimming og/eller trimmere, så kontakt oss gjerne.

 

(+47) 97 47 49 44