Barnhunt/Nosework/Smeller

Spor – søkeøvelser hvor hunden læres opp til å søke f.eks etter forskjellige gjenstander eller mennesker i terrenget. Under spor så går både jaktspor, Barnhunt eller nosework.

Nosework—Det beste, og maksimalt stimulerende for hunden, er å bruke luktesansen sin, derfor passer NoseWork for ALLE hunder! Treningen er inspirert av operative spesialsøkshunder, og treningen er veldig lik måten for eksempel bombehunder og narkotikahunder trenes opp på.

Nosework er en aktivitet der hunden får utløp for sin naturlige lyst til å jakte og lukte, og også en sport med konkurranser i flere klasser. Hund og eier trenger ingen forkunnskaper og målet for sporten er at alt skal være gøy.
Alle typer søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er en flott måte å holde hunden i form – både fysisk og mentalt. Sporten går ut på at hunden skal finne ulike dufter på forskjellige steder, i forskjellig type emballasje og kjøretøy.
Lukt gjenkjennings test (LGT) – For å konkurrere så må de også ta LGT tester i forskjellige klasser. LGT 1 bjørk LGT 2 anis og LGT 3 nellik.

Barnhunt—Mange hunderaser er avlet frem for å bruke deres lokaliserings ferdigheter til å jakte på skadedyr i det virkelige liv. Barn Hunt gir deg dette miljøet slik at din hund kan få bruke de egenskapene den er avlet til å gjøre, i tillegg til å ha det gøy! Sporten tester fart, agility, jakt egenskaper, spor egenskaper og handlers evne til å lese deres hunds signaler slik at dere jobber som et team i ringen.
I et inngjerdet område full av høyballer skal din hund søke, sniffe og markere de gjemte rottene (ikke levende) i tillegg til å prøve ut sine agility kunnskaper.

Rottene er gjemt i spesial lagde tuber med mange små hull, slik at lukten av den når din hunds snute. I løpet av en gitt kort tid må din hund lokalisere rottene, klatre på høyballer og gå gjennom tunneler. Din jobb som handler er å observere din hund og fortelle dommeren når din hund har funnet rotten/rottene. Vær forsiktig og observer godt, vi har også gjemt tomme tuber, og tuber med redemateriale fra rotter i ringen.

Mange hunderaser er avlet frem for å bruke deres lokaliserings ferdigheter til å jakte på skadedyr i det virkelige liv. Barn Hunt gir deg dette miljøet slik at din hund kan få bruke de egenskapene den er avlet til å gjøre, i tillegg til å ha det gøy!

 

(+47) 97 47 49 44