Fakta & spørsmål

Hva koster en Yorkshire Terrier?
Svar: Prisen på valp fra oppdrettere som står på Oppdretteroversikten har fulgt rasegruppens anbefaling for avl, ligger på 25000-28000,-
Vi gjør oppmerksom på at dette bare er veiledende pris. Oppdrettere bestemmer selv pris ut ifra helse, utstillinger, titler mm.

Det er viktig å få med offisielt godkjente papirer på hunden. Husk at en oppdretter kjenner linjene sine og vet også om evt sykdommer som skulle ligge bak.
Papirer på en hund er noe av det viktigste man får med. Papirene man skal ha med er stamtavle, kjøpsavtale, veterinærattest.

Røyter Yorkshire Terrier?
Svar: Nei Yorkshire Terrier røyter ikke. Det den slipper av hår er det du grer ut som blir igjen i børsten/kammen.

Finnes Yorkshire Terriere i andre farger?
Svar: Nei, I følge rasestandarden har Yorkshire Terrier stålblå/tan farge på pelsen. Men det er variasjoner i fargen. Noen kan bli opp i mot sølvfarget og for lys i tanfargen mens andre har for mørk/sort ullen pels og for kraftig tanfarge eller sotfarge i tanen. En riktig pelskvalitet skal være kald og falle ned langs kroppen når den slippes. En ullen pels er vanskeligere å håndtere og det kommer oftere floker. Pelsen skal ikke ha bølger eller krøller. Halen skal være mørkere enn pelsen på kroppen. Det skal ikke være kobberfarge i det stålblå.

Men det skal nevnes at Yorkshire Terrier er bærer av brunt gen. Det kan forekomme individer eller kull der valpene blir brune. Det er da brunt gen på begge foreldredyr. Det anbefales selvsagt at det ikke avles videre på brune individer. Enkelte individer kan faktisk få lysere stålblå/tan farge som voksne.
Yorkshire Terrier kommer ikke i sort, sjokoladebrun eller hvit.

Er det forskjell på hannhund og tisper?
Svar: Det kan være det. Man kan oppleve at hannhundene er mer hengiven til eieren sin enn hva tispene kan være. Tispene kan være sta og egenrådige. Tisper ved løpetid endrer gjerne personlighet som særhet, stikker av, sur etc. Men selvsagt, dette er individuelt men oppdrettere som har både hanner og tisper sammen merker forskjell på kjønn.

Tar det lang tid å få de renslige?
Svar: Her er det opp til deg som eier , ut å lufte etter mat, søvn, lek og innimellom. (Rose og belønne når de gjør fra seg der du ønsker)

Kan man ta med Yorkshire Terrier på lange turer?
Svar: Ja, Yorkshire Terriere’n er en meget utholdende hund, og er glad i turer. Det finnes i grunnen ingen begrensninger, sykkel, løping, ski, fjell, skog, sjø osv. Anbefaler at valper ikke bruker klær da det er svært bevegelsehemmende for de. På grunn av størrelsen til Yorkshire Terrieren så er det lettvint å ha den med seg.

Yorkshire Terrieren min veier over 5 kg, er den renraset?
Svar: Har du kjøpt en Yorkshire Terrier med stamtavle, så er den ja renraset selv om den avviker fra rasestandarden som sier at den skal ha en maxvekt på 3,2 kg. Det kommer til tider selv fra renrasede avlsdyr både store og små individer av rasen.

Bjeffer Yorkshire Terrier mye?
Svar: Noen bjeffer, andre ikke. De er enkelt individer, hva den lærer og får lov til som valp har mye å si.

Liker Yorkshire Terriere barn?
Svar: Både ja og nei. Yorkshire Terriere som er vant til barn fra de er valper omgåes barn godt. Men man kan oppleve at hunden hjemme ikke reagerer på barnet/barna i hjemmet, men kan ha utagerende adferd mot barna’s venner. Dette er fordi de ukjente barna har et annet kroppsspråk som hunden ikke kjenner.
Det kan da lønne seg å fjerne hunden evt sette den på et rom/bur etc om man er usikker på om den skulle finne på å bite.
Ikke la barn gå og bære på hunden, i tilfelle de skulle miste den og noe skulle skje.
Det er de voksnes oppgav å sette grenser/forklare hvordan man skal håndtere samholdet mellom hund og barn. La hunden ha et fristed hvor den kan få være i fred. Lage regler som f.eks det er ikke lov å rør hunden når den spiser, sover etc.

Hva er Teacup york?
Det er ingenting som heter Teacup Yorkshire Terrier. Dette er kun en benevnelse/salgstriks i forbindelse ved useriøse selgere. Da høres valpen liten og søt ut, og den er egentlig som andre Yorkshire Terrier valper og vokser som normalt.

 

(+47) 97 47 49 44