Poter & klør

Som annet stell så må hunden venne seg til å få klippet klør fra de er valper. Klør skal bli klippet allerede fra de er 2 uker gamle hos oppdretter, og man klipper gjerne hver 3-4 uke på eldre hunder (enkelte hunder som går mye på asfalt klipper sjeldnere).
Når man steller hunden skal man aldri la hunden få slippe unna om den protesterer. Det beste er å holde hunden i ro, ikke snakke til den og la den roe seg ned. En trygg og «bestemt» hånd gir mye psykisk støtte og veiledning.
Hos enkelte hunder kan det ta tid før den roer seg ned.
Så hver tålmodig og ikke gi opp med engang. Din usikkerhet smitter over på hunden, så når man skal gjennomføre enten om det er klipp av ører eller klør - vær bestemt.

Utstyret er viktig, de beste klotangene er ikke de minste som er for katter. Ha alltid en skarp og god klotang.
Man gjør et raskt klipp, ikke nøl for da kan man klemme nerven i kloen sammen, som kjennes mer og kan gjøre vondt.
Det er ikke farlig om man klipper så hunden blør, man kan evt ha ”Blodstopp” for å ta på kloen om de begynner å blø.
Begynner du å trøste hunden fordi du klippet til det begynte å blø, så vil du få en hund som er nervøs for klo klipping.
Om man føler man bare kan klippe én og én pote for så å ta en pause, så gjør man det. Men slipp hunden ”fri” når den er rolig og avslappet, eller så tror den at den har vunnet kampen om å ikke bli stelt og husker dette til neste gang.

Det er bedre å klippe lite og ofte, enn sjelden og mye. Ikke glem ”ulvekloa” / 5’te klo/ spore.  Ved enkelte tilfeller der
hunden aldri har fått klippet sporen så vokser  den inn i foten og lage sår. Det er lite nerve i en «ulveklo» og man kan ofte klippe den midt på.

Klobeinsbrudd

Et klobeinsbrudd er når kloen er brukket inne i poten, altså ved rota. Det kan skje ved feil tråkk på rister utenfor butikker, steiner , hoppe feil opp i sofa eller lignende.
Hunden halter gjerne når dette skjer og det er smertefullt. Enten løsner kloen helt og faller av, ellers så blir den løs og må fjernes kirurgisk av veterinær.
Ved noen tilfeller vokser da ikke kloen ut igjen.

Klipping av poter/klør
Det finnes flere måter å holde på når man skal klippe klør, og det beste er om man er 2, for da holder èn og èn klipper.

 

 

(+47) 97 47 49 44