Toy fox terrier

 

Aktivitetsnivå: Høyt

Størrelse: Liten

Samarbeidsegenskaper: Middels

Pelspleie: Lite

Andre egenskaper: Selskapshund,

 

Verdt å vite: 

Aktiv

Intelligent

Lærevillig

Modig

Hengiven

 

Egenskaper/Mentalitet:

Den er intelligent, modig og livlig, samtidig som den er liten og sterkt knyttet til sin eier Den er intelligent, modig og livlig, samtidig som den er liten og sterkt knyttet til sin eier

Størrelse/Utseende:

En velbalansert miniatyr , likevel atletisk, elegant og smidig i like store deler som styrke og utholdenhet. Dens slanke kropp har en glatt, elegant profil som gir inntrykk av både uanstrengte bevegelser og uendelig utholdenhet. Naturlig velstelt, stolt, livlig, våken. Karakteristiske trekk er elegant hode, kort, blank pels som er hovedsakelig hvit med ensfarget hode, og høyt ansatt hale. Sterk, ikke overdreven benstamme, alltid i proporsjon til størrelsen. Balanse er meget viktig. Hannhunder og tisper: 21,5 - 29 cm Ideelt 23 - 28 cm

Hud/pels

Blank, silkeaktig, fin, glatt. En anelse lengre over manken, eller ensartet.

Trefarget: Overveiende sort hode med klart definerte tan-tegninger på kinn, lepper og over øyene. Kroppen er over 50% hvit, med eller uten sorte flekker.

Hvit, sjokolade og tan: Overveiende sjokoladefarget hode med klart definerte tan- tegninger på kinn. lepper og over øynene. Kroppen er over 50% hvit med eller uten sjokoladefargede flekker.

Hvit og tan: Overveiende tan hode. Kroppen er over 50% hvit med eller uten tan flekker.

Hvit og sort: Overveiende sort hode. Kroppen er over 50% hvit med eller uten sorte flekker.

Fargene skal være rene og klare. Bliss er tillatt, men må ikke rekke til øynene eller ørene. Rent hvitt foretrekkes, men små prikker må ikke slås ned på. Flekkene på kroppen hos trefarget med sort hode må være sorte, hos sjokolade og tan sjokoladefargede, med eller uten en ring av tanfarge på flekker nær brystet og under halen.

Historie:

Toy fox terrier, eller amerikansk toy terrier, er en hunderase fra USA. Den er en terrier som ble utviklet på 1930-tallet. Rasen er nasjonalt anerkjent av American Kennel Club.

 

 

 

 


For mer informasjon send mail til post@norskterrierklub.no

 

(+47) 97 47 49 44